پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

در صورت استفاده از برنامه‌های تغییر دهنده آی پی، ممکن است در اجرای وبسایت اختلال ایجاد شود. جهت مطالعه کامل نوشته‌ها، بروی روی "ادامه مطلب" کلیک نمایید.

نویسندگان

۷ مطلب در اسفند ۱۴۰۳ ثبت شده است

مرکز ملی بهداشت و سلامت ایالات متحده مقدار ویتامین آ لازم روزانه را به صورت معادل‌های فعالیت رتینول یا «آر‌اِی‌ئی» (RAE) تعیین می‌کند تا انواع مختلف ویتامین آ، که بدن آن‌ها را به رتینول تبدیل می‌کند، در نظر گرفته شوند.

(«آر‌اِی‌ئی» واحدی است که میزان فعالیت ویتامین آ را در بدن اندازه‌گیری می‌کند، چراکه اشکال مختلف ویتامین آ (مانند رتینول، بتاکاروتن و سایر کاروتنوئیدها) فعالیت‌های متفاوتی در بدن دارند.)

توصیه‌ها بسته به سن و جنسیت متفاوت است، اما معمولا پیشنهاد می‌شود که کودکان زیر ۱۳ سال بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میکروگرم آر‌اِی‌ئی دریافت کنند و افراد بالای ۱۴ سال۷۰۰ تا ۹۰۰ میکروگرم آر‌اِی‌ئی.

۲۷ اسفند ۰۳ ، ۲۲:۰۱
Dr.Hamid Haji

محققان در بررسی ۲۸ مطالعه شامل حدود ۳.۲ میلیون زن به این نتیجه رسیدند، زنانی که حداقل با یک بیماری خاص زنان مواجه بودند، ۲۸ درصد بیشتر در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی یا سکته مغزی قرار داشتند

نتایج یک مطالعه‌ جدید نشان می‌دهد زنانی که با بیماری‌های رایج زنانه مانند خونریزی‌های شدید یا نامنظم در دوران قاعدگی‌ دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، ممکن است بیشتر از زنانی که چنین مشکلاتی ندارند، برای ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی و مشکلاتی که بر جریان خون به مغز تاثیر می‌گذارند، مانند سکته مغزی، در معرض خطر باشند.

نیویورک‌پست به نقل از متیو لئوناردی، نویسنده ارشد مطالعه و استادیار دانشگاه مک‌مستر اونتاریو کانادا، می‌نویسد: «ما روزبه‌روز بیشتر متوجه می‌شویم که مشکلات خاص زنان چگونه بر کیفیت زندگی آنان تاثیر می‌گذارند. حالا درک ما به این سمت می‌رود که داشتن این مشکلات ممکن است نشان‌دهنده خطر بالاتر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی و مغزی در آینده باشد.»

محققان در بررسی ۲۸ مطالعه شامل حدود ۳.۲ میلیون زن به این نتیجه رسیدند، زنانی که حداقل با یک بیماری خاص زنان مواجه بودند، ۲۸ درصد بیشتر در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی یا سکته مغزی قرار داشتند. به طور خاص‌تر، خطر ابتلا به بیماری قلبی ایسکمیک‌ــ وضعیتی که در آن قلب به دلیل کاهش جریان خون از اکسیژن محروم می‌شود‌ــ ۴۱ درصد بالاتر و خطر ابتلا به بیماری‌های مغزی‌عروقی نیز ۳۳ درصد بیشتر بود. محققان اشاره کردند که خطر افزایش‌یافته به‌ویژه در زنانی که بیماری اندومتریوز یا سندروم تخمدان پلی‌کیستیک داشتند، بیشتر دیده می‌شد.

۲۷ اسفند ۰۳ ، ۲۱:۵۱
Dr.Hamid Haji

پژوهشگران تاکنون قادر به مشاهده پروتئین عامل بروز پارکینسون زودهنگام نبودند و نمی‌دانستند چگونه به میتوکندری متصل و فعال می‌شود.

پژوهشگران استرالیایی با حل معمایی که دهه‌ها دانشمندان را به چالش کشیده بود، موفق به کشف بزرگی در مبارزه با بیماری پارکینسون شدند.

به گزارش ناین نیوز، دانشمندان موسسه پژوهشی پزشکی والتر و الیزا هال (WEHI) برای نخستین بار توانسته‌اند یک پروتئین کلیدی مرتبط با این بیماری را مستقیم مشاهده و مشخص کنند چه شکلی دارد.

این پروتئین که پینک‌۱ (PINK1) نام دارد، با تشخیص میتوکندری‌های آسیب‌دیده و علامت‌گذاری برای حذف آن‌ها، به بقای سلولی کمک می‌کند. اما هنگامی که این پروتئین در بیماران دچار جهش شود، میتوکندری‌های معیوب در سلول‌ها انباشته می‌شوند.

۲۷ اسفند ۰۳ ، ۲۱:۳۷
Dr.Hamid Haji

متخصصان مغز و اعصاب در یک کلینیک حافظه در چین در سال ۲۰۲۳ میلادی تشخیص دادند که یک جوان ۱۹ ساله به بیماری آلزایمر مبتلا شده است؛ او اکنون جوان‌ترین فرد مبتلا به این بیماری در جهان است.

کاهش حافظه در این پسر جوان از حدود ۱۷ سالگی شروع شده و این مشکل با گذشت زمان بدتر شده بود.

تصویربرداری از مغز او نیز کوچک شدن هیپوکامپ را نشان داد؛ بخشی از دستگاه لیمبیک مغز که محل ایجاد حافظه است.

بیماری آلزایمر اغلب به عنوان یک بیماری ویژه افراد مسن در نظر گرفته می‌شود و افراد کمتر از ۶۵ سالی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، حدود ۱۰ درصد از کل تشخیص‌ها را تشکیل می‌دهند.

دلیل ابتلای افراد زیر ۳۰ سال به این بیماری عمدتا با جهش‌های ژنی پاتولوژیک توضیح داده می‌شود و آنها را در دسته بیماری آلزایمر خانوادگی (FAD) قرار می‌دهد.

هر چه زمان تشخیص این بیماری در یک فرد زودتر باشد و به عبارت دیگر هرچه بیمار جوانتر باشد، احتمال اینکه او در نتیجه به ارث بردن یک ژن معیوب دچار این بیماری شده باشد، بیشتر می‌شود.

با این حال، محققان دانشگاه پزشکی کپیتال در پکن هنوز نتوانستند هیچ یک از جهش‌های معمولی را که عامل ابتلای زودهنگام یک فرد به آلزایمر و از دست دادن حافظه می‌شود، یا هیچ ژن مشکوک دیگری را هنگام انجام جستجوی ژنومی، در این بیمار جوان بیابند.

۱۷ اسفند ۰۳ ، ۱۵:۵۹
Dr.Hamid Haji

تحقیقات جدید نشان می‌دهند که خطر یک بیماری نادر چشمی که «سکته چشمی» نامیده می‌شود، در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ که سماگلوتاید مصرف می‌کنند، افزایش بالقوه- اگرچه متوسط-  داشته است. سماگلوتاید برای کاهش وزن نیز تجویز می‌شود.

نویسندگان مطالعه گفتند: «با توجه به این‌که اطلاعی از سازوکار این ارتباط نداریم، از پزشکان می‌خواهیم که مسئله افزایش خطر این بیماری نادر اما کورکننده را در برابر مزایای درمانی مختلف سماگلوتاید سبک و سنگین کنند.»

از دست رفتن ناگهانی بینایی

این بیماری که نوروپاتی بینایی ایسکمیک قدامی غیرشریانی نامیده می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که جریان خون عصب بینایی مسدود شده و عملاً باعث از دست رفتن ناگهانی بینایی می‌شود. از این‌رو، به این بیماری «سکته چشمی» می‌گویند.

دکتر جوزف اف. ریزو و دکتر خیمنا تاتیانا هثوی در یادداشتی در ضمیمه مطالعه مجله چشم‌پزشکی جاما نوشتند: «این بیماری نادر است اما همچنان شایع‌ترین علت نابینایی در بزرگسالان بالای ۵۰ سال است و سالانه ۱۰ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند.»

با توجه به محبوبیت داروهای سماگلوتاید، بسیاری از محققان درحال بررسی اثرات طولانی‌مدت این دارو هستند.

۰۶ اسفند ۰۳ ، ۱۴:۱۳
Dr.Hamid Haji

اغلب و به‌ویژه هنگام ناهار در محل کار غذای خود را در همان ظرف پلاستیکی که در آن نگهداری شده، داخل مایکروویو می‌گذاریم تا گرم شود، اما این کار برای سلامتی ما بسیار خطرناک است.

به گفته دکتر شانا سوان، اپیدمیولوژیست برجسته و استاد دانشکده پزشکی مونت سینای در نیویورک، این عادت یک تهدید جدی برای سلامتی محسوب می‌شود. او در پادکست علمی تحت عنوان «هابرمن لب/ Huberman Lab» که توسط اندرو هابِرمن، نوروساینتیست یا همان عصب‌شناس اداره می‌شود، به صراحت هشدار داد که «هرگز و هرگز پلاستیک را در مایکروویو قرار ندهید»، حتی اگر روی آن نوشته شده باشد که «برای مایکروویو مناسب است»

مایکروویو

از ظروف شیشه‌ای یا سرامیکی استفاده کنید

اما مشکل چیست؟ دکتر سوان توضیح می‌دهد که بی پی‌ای (BPA)، فتالات‌ها و سایر مواد شیمیایی پلاستیک‌ساز که در ظروف پلاستیکی غذا وجود دارند، به‌طور شیمیایی به پلاستیک متصل نیستند. این بدان معناست که در اثر گرما می‌توانند آزاد شده و وارد غذا شوند.

هنگامی که پلاستیک در معرض دمای بالا قرار می‌گیرد، این ترکیبات تجزیه شده و مستقیما غذا را آلوده می‌کنند و در نتیجه خطرات سلامتی را افزایش می‌دهند.

۰۶ اسفند ۰۳ ، ۱۳:۵۵
Dr.Hamid Haji

با وجود اینکه درباره افسردگی بارها شنیده‌ایم، افکار عمومی ممکن است اطلاعات زیادی درباره ابعاد این بیماری نداشته باشد. از همین رو برخی از مبتلایان به دنبال درمان نمی‌روند و همین مسئله افسردگی را به یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در جهان تبدیل کرده است. براوردها نشان می‌دهند که حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان با سطوحی از افسردگی زندگی می‌کنند. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تعداد مبتلایان بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ بیش از ۱۸ درصد افزایش یافته است.

وین دروتس، متخصص و معاون رئیس و رهبر حوزه بیماری‌های اختلالات خلقی در شرکت‌های دارویی جانسون ‌اند جانسون، می‌گوید: «افسردگی با ترکیبی از علائم مشخص می‌شود که عبارت‌اند از بی‌حوصلگی، از دست دادن حس مثبت‌اندیشی، احساس گناه یا بی‌ارزشی، اختلالات خواب، خستگی، کمبود انرژی، تغییرات در اشتها، از دست دادن علاقه به فعالیت‌هایی که قبلا لذت‌بخش بودند و افکار مرگ یا خودکشی.»

علت دقیق افسردگی ناشناخته است، با این‌ حال سابقه خانوادگی، فقدان تعادل شیمیایی در مغز، رویدادهای استرس‌زا مانند از دست دادن یکی از عزیزان و برخی داروها یا بیماری‌ها می‌توانند احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش دهند.

جانسون اند جانسون در گزارشی، به هفت حقیقت در مورد بیماری افسردگی اشاره می‌کند:

سوابق خانوادگی و ژنتیک نقش مهمی ایفا می‌کنند

​​آیا کسی در خانواده‌ شما افسردگی دارد؟ این سوال مهمی است که باید از خود بپرسید.

به گفته متخصصان احتمال ابتلا به افسردگی در زنان حدود ۲۰ درصد و برای مردان حدود ۱۲ درصد است. با این حال، اگر کسی سابقه خانوادگی افسردگی بالینی داشته باشد، این احتمال افزایش می‌یابد. برای مثال اگر یک مرد مادر یا پدری داشته باشد که افسردگی دارد، آن ۱۲ درصد ممکن است به ۳۰ درصد افزایش یابد و اگر سابقه خانوادگی اختلال دوقطبی وجود داشته باشد، این احتمال حتی بیشتر می‌شود و به حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد هم می‌رسد.

ژن‌ها هم عامل مهم دیگری در افسردگی به شمار می‌روند. هرچند مشخص کردن اینکه دقیقا کدام ژن‌ها بر خطر ابتلا به افسردگی تاثیر می‌گذارند و این کار را چگونه انجام می‌دهند، برای محققان چالش‌برانگیز بوده است. دکتر دروتس توضیح می‌دهد: «به نظر می‌رسد برخی جهش‌های ژنتیکی آسیب‌پذیری در برابر افسردگی را افزایش می‌دهند، در حالی که برخی دیگر مقاومت را تقویت می‌کنند. احتمالا ترکیبی پیچیده از این جهش‌های ژنتیکی همراه با عوامل محیطی است که تعیین می‌کند آیا یک فرد به این بیماری مبتلا خواهد شد یا نه.»

۰۶ اسفند ۰۳ ، ۱۳:۴۳
Dr.Hamid Haji