پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

در صورت استفاده از برنامه‌های تغییر دهنده آی پی، ممکن است در اجرای وبسایت اختلال ایجاد شود. جهت مطالعه کامل نوشته‌ها، بروی روی "ادامه مطلب" کلیک نمایید.

نویسندگان

۳ مطلب در تیر ۱۴۰۳ ثبت شده است

این مدل می‌تواند با کمترین دخالت انسان و برای مکالمه‌های عادی و روزمره در خانه استفاده شود، و به این ترتیب افراد بیشتری پایش می‌شوند.

پژوهشگران دانشگاه بوستون یک مدل هوش مصنوعی ساخته‌اند که با تحلیل الگوهای گفتاری در افراد دچار اختلال شناختی خفیف، احتمال ابتلای آن‌ها به آلزایمر را در شش سال آینده با دقت بالا پیش‌بینی می‌کند.

این مدل با دقت ۷۸.۵ درصد پیش‌بینی می‌کند که فرد با اختلال شناختی خفیف در شش سال آینده به زوال عقل مرتبط با آلزایمر دچار می‌شود یا وضعیتی ثابت خواهد داشت. این برنامه پزشکان را قادر می‌سازد تا تشخیص‌هایی زودهنگام داشته باشند و از سرعت پیشروی بیماری بکاهند.

۱۰ تیر ۰۳ ، ۱۸:۲۶
Hamid Haji

باستان شناسان شواهدی از یک کارگاه باستانی در جزیره یونانی کشف کردند که حدود ۳۶۰۰ سال پیش در آن رنگ بنفش بسیار ارزشمندی تولید می‌شد.

 محققان با حفاری‌های در سکونتگاه باستانی کولونا در جزیره کوچک آگینا در سواحل سرزمین اصلی یونان، دو ساختمان فروریخته مربوط به قرن شانزدهم قبل از میلاد را کشف کردند. نتیجه مطالعه باستان شناسان نشان می‌دهد که در اواخر عصر برنز ساختمان قدیمی‌تر به‌عنوان مکانی برای تولید رنگ بنفش استفاده می‌شد.

رنگ‌ها در اواخر عصر برنز و در منطقه مدیترانه کالایی ارزشمند بشمار می‌رفتند. بنابراین، شواهدی از تولید رنگ در این دوره می‌تواند بینش قابل‌توجهی را در مورد فرهنگ و تجارت در آن زمان ارائه دهد. بیشترین شواهد یافت شده برای تولید رنگ بنفش در سایت‌های باستان‌شناسی در مدیترانه از رسوبات بجا مانده حلزون‌های دریایی له‌شده است. این نوع رنگ از ترشحات مخاطی یکی از چندین گونه حلزون دریایی وحشی که در این منطقه ساکن هستند تهیه می‌شود. این ترشحات از عضوی به نام غده هیپوبرانشیال در بدن این حلزون‌ها می‌آیند.

۱۰ تیر ۰۳ ، ۱۸:۱۶
Hamid Haji

موش‌هایی که در پژوهشی جدید در مسیری مارپیچ دوانده شده بودند، در مدت خواب مسیرهای جدیدی پیدا می‌کردند.

بر اساس پژوهش جدیدی که می‌تواند به بهبود درمان اختلال‌های عصب‌شناختی مانند آلزایمر منجر شود، وقتی می‌خوابیم، مغز نه‌تنها رویدادهای گذشته را بازپخش می‌کند، بلکه پیشامدهای آینده را نیز پیش‌بینی می‌کند.

پژوهش‌های پیشین عملکرد در آزمون‌های حافظه پس از چرت‌ زدن و پس از بازه‌‌های زمانی بیداری یا کمبود خواب را بررسی کرده‌اند، و یافته‌ها نشان داده است که خواب برای حافظه و یادگیری حیاتی است و به تبلور تجربه‌های جدید به‌شکل خاطراتی پایدار کمک می‌کند.

پژوهشی جدید، که در نشریه نیچر منتشر شده است، بررسی می‌کند که آیا خواب همچنین به دستیابی به «درکی جدید» از مشکلی که درست پیش از استراحت رخ می‌دهد کمک می‌کند یا خیر.

پژوهشگران به موش‌ها آموزش دادند تا روی مسیری برآمده که در هر دو انتهایش پاداش قرار داشت عقب و جلو بدوند، و مشاهده کردند که چطور فعالیت نورون‌های هیپوکامپ مغزشان در این فرایند «اوج گرفت».

۱۰ تیر ۰۳ ، ۱۸:۰۹
Hamid Haji