پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

در صورت استفاده از برنامه‌های تغییر دهنده آی پی، ممکن است در اجرای وبسایت اختلال ایجاد شود. جهت مطالعه کامل نوشته‌ها، بروی روی "ادامه مطلب" کلیک نمایید.

نویسندگان

استفاده از مخاط کوسه جهت التیام زخم‌های موضعی

يكشنبه, ۲۱ آبان ۱۴۰۲، ۰۹:۳۶ ق.ظ

  بررسی‌ها نشان می‌دهد که کوسه‌ها توانایی قابل توجهی در التیام زخم‌های بدن خود دارند که این ویژگی آن‌ها را از سایر گونه آبزیان متمایز می‌کند. از این رو، برخی از ترکیبات شیمیایی یافت‌شده در پوست کوسه ممکن است پتانسیل زیست‌پزشکی قابل توجهی داشته باشند. با هدف درک ساختار بیوشیمیایی، پوست کوسه دانشمندان تحقیقاتی را بر روی گونه‌ای کوسه به‌نام سگ‌ماهی خاردار "Squalus acanthias"  انجام دادند.

 دانشمندان دریافتند که لایه‌ مخاطی بسیار نازکی بر روی پوست کوسه‌ها وجود دارد که از نظر محتویات شیمیایی با مخاط ماهی‌های استخوانی متفاوت است. مخاط کوسه اسید کم‌تری داشته و تقریبا خنثی است، درنتیجه ساختاری شبیه به مخاط پستانداران دارد. از این رو دانشمندان عقیده دارند که می‌توان از این ماده در جهت درمان موضعی زخم‌های انسانی بهره برد.

 جهت توصیف دقیق‌تر خواص بیوشیمیایی منحصر به فرد مخاط کوسه‌ها، دانشمندان آزمایشاتی را انجام دادند و در نتیجه آن دریافتند که می‌توان این ماده شگفت‌انگیز را جایگزین استفاده از ماهی کاد در جهت تهیه محصولات درمان زخم استفاده کرد. علاوه‌بر‌این، کنترل جمعیت کوسه‌ها و جلوگیری از شکار بی‌رویه و انقراض آن‌ها در این فرآیند بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

 

 

•زینب زارع•
•فاطمه رمضان‌زاده•

.
.
.

@UIBiologists
‌‌‌

۰۲/۰۸/۲۱