هوش مصنوعی به دانشمندان کمک کرده است تا آنتی بیوتیک جدیدی را کشف کنند که قادر است یکی از کشنده ترین پاتوژن های جهان را از بین ببرد. این پیشرفت تحقیقاتی که با فناوریهای پیشرفته یادگیری عمیق امکانپذیر شده است، راه حلی بالقوه برای چالش جهانی مقاومت ضد میکروبی ارائه می کند.
اسینتوباکتر بومانی، یک عفونت اکتسابی در بیمارستان محسوب می شود که اغلب بیماران با سیستم ایمنی ضعیف و نوزادان نارس را تهدید می کند.
درمان این باکتری بسیار چالش برانگیز بوده و این میکروب می تواند برای مدت طولانی روی سطوح مختلف، از دستگیره در گرفته تا تخت، زنده بماند. بررسی های انجام شده نشان می دهد این باکتری بسیار هوشمند بوده و ژن های مقاوم به آنتی بیوتیک را از سایر گونه های باکتریایی موجود در محیط خود به دست می آورد که این موضوع باعث عوارض شدیدی مانند پنومونی، سپسیس، مننژیت و عفونت زخم میشود.طی این مطالعات جدید که با کمک هوش مصنوعی انجام گرفت، آنتی بیوتیکی موسوم به Aubacin از طریق یک مدل شبکه عصبی مشابه مغز انسان شناسایی شد، اثربخشی خود را در برابر این باکتری کشنده در آزمایشات آزمایشگاهی با موش ها و سلول های باکتریایی نشان داد. این رویکرد مبتنی بر هوش مصنوعی می تواند صدها میلیون مولکول با خواص ضد باکتریایی بالقوه را اسکن کرده و راه را برای درمان های جدید برای سایر بیماری های کشنده، از جمله MRSA و C. diff هموار کند.
گفتنی است تکنیک های غربالگری مولکولهای مرسوم که پر زحمت، پرهزینه و محدود هستند، با این فرآیند تسهیل شده توسط هوش مصنوعی بسیار پیشرفت کرده اند.دکتر جاناتان استوکس، نویسنده ارشد این مطالعه و محقق دانشگاه مک مستر، در این رابطه می گوید: با استفاده از هوش مصنوعی، می توانیم به سرعت مناطق وسیعی از فضای شیمیایی را کاوش کرده و شانس کشف مولکول های اساسی ضد باکتری جدید را به طور قابل توجهی افزایش دهیم.