همزیستی باکتری و جلبک
باکتریها زمانی که همزیستی دیگر مفید نیست میزبانهای جلبک خود را میکشند
دانشمندان یک تغییر سبک زندگی را که در باکتریهای دریایی اتفاق میافتد، توضیح دادهاند، جایی که آنها از همزیستی با میزبانهای جلبک در یک تعامل سودمند متقابل، به کشتن ناگهانی آنها اقدام میکنند.
جزئیات این تغییر سبک زندگی میتواند بینش جدیدی در مورد تنظیم پویایی فیتوپلانکتونها و تأثیر آن بر فرآیندهای بیوژئوشیمیایی در مقیاس بزرگ در محیطهای دریایی ارائه دهد.
جلبکهای تکسلولی، معروف به فیتوپلانکتون که مسئول حدود نیمی از فتوسنتز روی زمین هستند و اساس شبکههای غذایی دریایی را تشکیل میدهند. بنابراین، درک عوامل کنترل کننده رشد و مرگ فیتوپلانکتونها برای حفظ یک اکوسیستم دریایی سالم بسیار مهم است.
باکتریهای دریایی از گروه Roseobacter در همزیستی متقابل با فیتوپلانکتونها شناخته شدهاند. فیتوپلانکتونها مواد آلی مفید برای رشد باکتریها مانند قند و اسیدهای آمینه را برای روزوباکتر فراهم میکنند و روزئوباکتر در عوض ویتامینهای B و عوامل محرک رشد را تامین می کند.
با این حال، مطالعات اخیر نشان دادهاست که روزئوباکترها از همزیستی به بیماریزایی تغییر سبک زندگی میدهند، جایی که میزبانهای فیتوپلانکتون خود را میکشند. یک ترکیب شیمیایی بهنام DMSP توسط جلبک تولید میشود و فرض بر این است که در این سوئیچ نقش دارد.
کانال اتحاد زیست شناسان ایران