پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

در صورت استفاده از برنامه‌های تغییر دهنده آی پی، ممکن است در اجرای وبسایت اختلال ایجاد شود. جهت مطالعه کامل نوشته‌ها، بروی روی "ادامه مطلب" کلیک نمایید.

نویسندگان

دانشمندان در استرالیا برای تصفیه فاضلاب یک نوع باکتری را که از پسماند آب‌ها تغذیه می‌کند کشت داده و به خدمت گرفته‌اند.در این پروژه صنعتی که در مرکز مدیریت و تصفیه آب شهری استرالیا و جهت حفاظت از محیط‌زیست انجام شده، باکتری‌هایی به نام آناموکس به کار گرفته شده‌اند.این باکتری‌های منحصر به فرد که در محیط فاضلاب رشد می‌کنند، انرژی‌شان برای رشد را از اکسید کردن بی‌هوازی آمونیم پانتیرات و تبدیل آن به گاز نیتروژن به دست می‌آورند.

میشل کول، از تاسیسات شهری کوئنیزلند استرالیا، می‌گوید: «این باکتری‌ها مجهز به اشعه ایکس نیستند یا قدرت خارق‌العاده‌ای ندارند، این تنها اشتهای زیاد آن‌هاست که به آن‌ها اهمیت ویژه‌ای می‌دهد.»در فرآیند سنتی تصفیه فاضلاب مقادیر زیادی ماده شیمیایی استفاده می‌شود، اما این باکتری‌های کوچک راهی سازگارتر با محیط زیست برای رفع مشکلات پاکسازی پسماند آب‌ها ارائه می‌دهند.

آقای کول می‌گوید: «استفاده از این ترکیبات سالانه حدود نیم میلیون دلار در هزینه‌های عملیاتی ما صرفه‌جویی می‌کند، در عین حال که سازگارتر با محیط زیست است و روشی سبز برای تصفیه فاضلاب به شمار می‌رود.»

محققان این باکتری‌ها را به طور گسترده روی صفحه‌های کوچک پلاستیکی رشد داده و سپس به درون مخازن فاضلاب منتقل می‌کنند.

مدیر آزمایشگاه تصفیه‌خانه شهری کوئنیزلند می‌گوید: «شهرهای در حال گسترش پساب‌های بیشتری تولید می‌کنند. در نتیجه ما در مبحث تصفیه فاضلاب با آمونیاک بیشتری مواجه هستیم. باکتری‌های اناموکس در از بین بردن این مواد بسیار کارآمد هستند.»

این باکتری‌ها بسیار آهسته رشد می‌کنند و کشت آن‌ها پروسه‌ای زمان‌بر است. پنج سال پیش وقتی این پروژه تحقیقاتی آغاز شد تعداد آن‌ها تنها به یک ظرف کوچک می‌رسید، با این حال اکنون ده استخر در بزرگترین تصفیه‌خانه فاضلاب کوئینزلند به آنان اختصاص داده شده است.

به دلیل قوانین محیط زیستی، مسئولان شهری اجازه ندارند این باکتری‌ها را در فاضلاب‌های جاری رها کنند. به این خاطر ابتدا فاضلاب‌ها به مخازن ویژه با دمای تنظیم شده منتقل می‌شوند و سپس رها سازی باکتری‌ها انجام می‌شود.

تصفیه‌خانه کوئینزلند اولین تاسیسات شهری در استرالیا است که از باکتری‌ها برای مقابله با آلودگی فاضلاب‌ها استفاده می‌کند.

مسئولین پروژه می‌گویند به زودی با کشت بیشتر این باکتری تصفیه‌خانه‌های دیگر در استرالیا نیز می‌توانند این روش را به کار گیرند.

یورونیوز فارسی