پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

در صورت استفاده از برنامه‌های تغییر دهنده آی پی، ممکن است در اجرای وبسایت اختلال ایجاد شود. جهت مطالعه کامل نوشته‌ها، بروی روی "ادامه مطلب" کلیک نمایید.

نویسندگان

یک مطالعه بزرگ بین‌المللی به رهبری محققان آمریکایی در نیویورک نشان داد که بیش از ۸۰ درصد از سیگاری‌ها یا سیگاری‌های سابق که سرطان ریه آن‌ها در مراحل اولیه تشخیص داده شد، ۲۰ سال بعد همچنان زنده بودند.

این تحقیق با نام سی‌تی‌اسکن با دوز کم (LDCT) برای غربالگری افرادی که در معرض خطر بالاتر سرطان ریه هستند استفاده شد. این نوع اسکن می‌تواند به یافتن نواحی غیرطبیعی در ریه‌ها کمک کند.

نتایج این تحقیق ماه نوامبر گذشته در مجله «رادیولوژی» منتشر شد.  تنها ۱۶ درصد از بیماران مبتلا به سرطان‌های ریه زود شناسایی می‌شوند و بیش از نیمی از افراد مبتلا به سرطان ریه تنها یک سال بعد از تشخیص جان خود را از دست می‌دهند. 

دکتر کلودیا هنشکی، محقق اصلی این مطالعه از دانشگاه آیکان نیویورک، موانع غربالگری برای این سرطان را بر می‌شمرد و می‌گوید: «موانعی برای غربالگری وجود دارد که عمدتاً ناشی از این باور است که از تشعشعات بیش از حد استفاده می‌شود.» وی با این حال این تضمین را می‌دهد که برای غربالگری سرطان ریه می‌توان از سی‌تی‌اسکن با دوز کم (LDCT) استفاده کرد که  این دوز کمتر از ماموگرافی است.

سباستین کورود، متخصص ریه و رئیس بخش ریه در بیمارستان لیون می‌گوید: «با چنین نگاهی به گذشته می‌توان از یک درمان صحبت کرد چراکه تومور اولیه که موضعی بود به موقع برداشته شد.»

سرطان ریه، عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که غربالگری در افراد در معرض خطر می‌تواند مرگ و میر ناشی از سرطان ریه را که علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در فرانسه و سراسر جهان است کاهش دهد چرا که این سرطان اغلب در مراحل پایانی تشخیص داده می‌شوند زیرا علائم این نوع سرطان بدون درد و میزان آن اندک است. متاستازهای منتشر شده در بدن که در مراحل پیشرفته‌تر ظاهر می‌شود، درمان را پیچیده می‌کند.

مطالعات اخیر نشان داده است که سی‌تی‌اسکن قفسه سینه با دوز پایین در تشخیص تومورهای اولیه ریه بسیار موثر است و استفاده از آن، مرگ و میر ناشی از این سرطان را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.

نتایج این تحقیق چندین کشور از جمله ایالات متحده، بریتانیا و لهستان را متقاعد کرده است که برنامه‌های غربالگری را با هدف قرار دادن افراد سیگاری و یا سیگاری‌های سابق بالای ۵۰ سال اجرا کنند.

سباستین کورود تاکید می‌کند: «تا حد زیادی مهم‌ترین عامل خطر برای این نوع سرطان، نه تنها مقدار سیگار مصرف شده در سال، بلکه مهمتر از همه، طول مدت مصرف سیگار در زندگی است.»

اداره عالی سلامت در فرانسه در سال ۲۰۲۲ برای انجام این نوع غربالگری نظر مساعد خود را اعلام کرد. این غربالگری از سال ۲۰۲۵ به‌عنوان بخشی از استراتژی ده‌ ساله مبارزه با سرطان آغاز خواهد شد.

غربالگری شامل اسکن با دوز کم از ریه‌ها هر دو سال یکبار است که با تصاویری که به‌زودی از سوی هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل می‌شود تلفیق می‌شود. 

اگر سابقه سیگار کشیدن به مدت ۲۰ سال یا بیشتر را دارید غربالگری سرطان ریه را باید انجام دهید.

یورونیوز فارسی

۰۲/۱۰/۲۶