پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

در صورت استفاده از برنامه‌های تغییر دهنده آی پی، ممکن است در اجرای وبسایت اختلال ایجاد شود. جهت مطالعه کامل نوشته‌ها، بروی روی "ادامه مطلب" کلیک نمایید.

نویسندگان

اولین «داروی رشد مجدد دندان»

يكشنبه, ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳، ۰۲:۵۳ ب.ظ

پژوهشگران ژاپنی اعلام کردند که انجام آزمایش‌های بالینی اولین «داروی رشد مجدد دندان» در دنیا از ماه سپتامبر امسال در بیمارستان دانشگاه کیوتو این کشور آغاز می‌شود.

 

این دارو پس از دریافت تایید ایمنی، به بیمارانی که به طور مادرزادی فاقد مجموعه کامل دندان هستند داده خواهد شد تا اثربخشی آن بررسی شود. محققان امیدوارند فروش این دارو را در سال ۲۰۳۰ آغاز کنند.

هرچند تقریبا همه انسان‌ها به طور معمول ۳۲ دندان دارند، اعتقاد بر این است که حدود ۱ درصد از جمعیت جهان از یک بیماری مادرزادی به نام «آژنزی دندانی» رنج می‌برند که باعث عدم رشد یک یا چند دندان می‌شود.

دریافت

این بیماری نه تنها غذا خوردن بلکه روند تکلم و بلع بیمار را نیز دچار مشکل می‌کند. در این میان فقدان شش دندان یا بیشتر، وضعیتی که به نام «الیگودونشیا» شناخته می شود، ارثی است و گفته می‌شود که حدود ۰.۱ درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار داه است.

 

به گفته بیمارستان کیتانو در بخش کیتا اوزاکای ژاپن، مرحله اول آزمایشات بالینی از سپتامبر امسال تا اوت ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت.

این دارو در ابتدا برای تایید اثربخشی به صورت وریدی به ۳۰ داوطلب سالم بین ۳۰ تا ۶۴ سال تزریق می‌شود. این افراد باید حداقل یک دندان پشتی نداشته باشند تا در صورت اثرگذاری دارو و شروع رشد دندان مشکلی برایشان پیش نیاید. هرچند در مطالعات حیوانی تا به امروز این دارو بی‌خطر بوده و هیچ عارضه جانبی عمده‌ای دیده نشده است.

در مرحله بعد، این دارو در بیمارستان کیتانو برای بیماران مبتلا به کمبود مادرزادی دندان تجویز می‌شود. محققان قصد دارند در این مرحله شرکت‌کنندگان را به افراد بین ۲ تا ۷ سال که حداقل ۴ دندان خود را از بدو تولد از دست داده‌اند، محدود کنند.

کاتسو تاکاهاشی، رئیس بخش دندانپزشکی و جراحی دهان در بیمارستان کیتانو و محقق اصلی این مطالعه، اظهار داشت: «ما می‌خواهیم کاری انجام دهیم تا به کسانی که از کمبود یا نداشتن دندان رنج می‌برند کمک کنیم، در حالی که تا به امروز هیچ دارویی برای درمان دائمی این نقص وجود نداشته است. ما احساس می‌کنیم که انتظارات مردم برای دارویی جهت رشد دندان بالاست.»

داروی رشد مجدد دندان، پروتئینی به نام «USAG-1» را غیرفعال می‌کند، پروتئینی که در اصل مانع از رشد دندان‌ها می‌شود.

در واقع هنگامی که همه چیز طبیعی باشد، روند رشد پس از جایگزینی دندان دائمی به جای دندان شیری متوقف می‌شود. بر این اساس دانشمندان با تمرکز بر روی این پروتئین، یک پادتن تولید کرده‌اند که می‌تواند به طور موقت از عملکرد این پروتئین جلوگیری کرده و به دندان‌های جدید اجازه رشد دوباره بدهد.

پیشتر تزریق این دارو به موش‌هایی که تعداد دندان‌هایشان به طور مادرزادی کم بود، باعث شده بود تا آن‌ها دوباره دندان دربیاورند.

تیم تحقیق می‌گوید داروی جدید در آینده می‌تواند نه تنها در افراد دارای بیماری‌های مادرزادی، بلکه برای کسانی که به هر دلیلی دندان‌های خود را از دست داده‌اند استفاده شود و کاری کند که آن‌ها بار دیگر دندان دربیاورند.

یورونیوز فارسی

۰۳/۰۲/۲۳