پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

در صورت استفاده از برنامه‌های تغییر دهنده آی پی، ممکن است در اجرای وبسایت اختلال ایجاد شود. جهت مطالعه کامل نوشته‌ها، بروی روی "ادامه مطلب" کلیک نمایید.

نویسندگان

نقش آواز پرندگان در سلامت انسان‌

جمعه, ۲۳ آذر ۱۴۰۳، ۰۶:۵۵ ب.ظ

نقش آواز پرندگان در سلامت انسان‌؛ محققان نسبت به خاموشی صدای طبیعت هشدار دادند

تصور کنید در میان تپه‌هایی سرسبز قدم می‌زنید که خورشید بر شما می‌تابد و صدای آواز پرندگان اطراف‌تان را پر کرده است. این صحنه‌ی آرامش‌بخش و دلنشین، علیرغم سادگی‌اش، در دنیای مدرن امروز به‌تدریج به صحنه‌ای نادر تبدیل شده است.

صدای طبیعت به دلیل کاهش جمعیت پرندگان رو به خاموشی است. این امر باعث شده که تعامل انسان‌ها با طبیعت کاهش یابد؛ پدیده‌ای که گاهی با اصطلاح «انقراض تجربه» توصیف می‌شود.

آواز پرندگان
این کاهش تعامل با طبیعت به بدتر شدن وضعیت سلامت عمومی منجر شده است.

پرندگان اغلب صداهای متنوعی دارند و آوازشان به موسیقی پس‌زمینه فعالیت‌های ما در فضای باز تبدیل می‌شود.

گوش دادن به آواز صبحگاهی پرندگان باید شبیه به شنیدن اجرای یک ارکستر کامل باشد که هر سازی با پیچیدگی و حجم خاص خود می‌نوازد.

این تنوع با خود زیبایی می‌آورد و فرض کنید اگر فقط طبل و ترومپت در ارکستر حاضر باشند، چطور موسیقی یکنواخت و حتی خسته‌کننده می‌شود.

در دهه‌های اخیر اما این اتفاق در طبیعت افتاده است. امری که باعث شده محققان در بریتانیا در یک مطالعه به ارتباط بین صدای پرندگان و انسان‌ها بپردازند.

آن‌ها جوامع پرندگان را در ۲۱ تاکستان بررسی کردند و ویژگی‌های موسیقایی منطقه محل زیست‌ها آن‌ها را با استفاده از شاخص‌های صوتی که پیچیدگی و حجم صدا را اندازه‌گیری می‌کنند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

نتایج نشان داد که تاکستان‌هایی با گونه‌های متنوع‌تر پرندگان، دامنه‌های صوتی بلندتر و پیچیده‌تری دارند.

اما آیا این کاهش صداهای طبیعی اهمیت دارد؟ پژوهشگران می‌گویند پاسخ کوتاه بله است.

شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد گذراندن زمان در طبیعت فوایدی برای سلامتی دارد، از جمله کاهش خطر بیماری قلبی، دیابت و اضطراب.

با این حال اگرچه فواید عمومی بودن در طبیعت ممکن است بدیهی به نظر برسد، نقش صداهای طبیعی در این میان کمتر درک شده است.

برای بررسی این موضوع، محققان تجربیات ۱۸۶ شرکت‌کننده در تورهای چشیدن شراب در سه تاکستان با منظره‌های صوتی متفاوت را بررسی کردند. هدف آن‌ها این بود که دریابند افزایش تنوع صداها و حجم کلی آن‌ها چگونه بر ارتباط افراد با طبیعت تأثیر می‌گذارد.

آن‌ها می‌گویند نتایج تکان‌دهنده بوده است. مدیر یکی از تاکستان‌ها در اسکس بریتانیا در این باره گفت: «تأثیر قابل توجهی که صدای پرندگان بر مردم دارد شگفت‌انگیز بود.»

بازدیدکنندگانی که صداهای بلندتر و پیچیده‌تری را تجربه کردند، گزارش دادند که از این صداها بیشتر لذت بردند. آن‌ها همچنین احساس کردند که بیشتر با طبیعت ارتباط دارند و از تور خود رضایت بیشتری داشتند.

به گفته پژوهشگران حتی یک ساعت قرار گرفتن در معرض صدای متنوع و بلند پرندگان می‌تواند احساس خوش‌بینی و آرامش ایجاد کند.

محققان ابراز امیدواری کردند که یافته‌های آن‌ها باعث شود افراد بیشتری اهمیت سرمایه‌گذاری در حفاظت از طبیعت را درک کنند.

 

source