چگونه علم اعصاب به حافظه مافوق بشری نزدیکتر می شود؟
رابط های مغز و کامپیوتر وسایلی هستند که امکان ارتباط مستقیم بین مغز و دستگاه های خارجی مانند رایانه یا پروتز را فراهم می کنند. با سرازیر شدن سرمایهگذاریهای قابل توجه در تحقیق و توسعه، شرکتهای پیشرفته در حال آماده شدن برای آزمایشهای انسانی هستند. هدف این کارآزماییها نمایش و تنظیم دقیق پتانسیل این رابطها برای درمان بیماریهایی مانند بیماری پارکینسون، صرع و افسردگی است.
علاوه بر درمان بیماریها، آنها پتانسیل دسترسی به اطلاعات گسترده را با سرعت بی سابقه ای دارند.
امروزه، ما می دانیم که رابط های مغز و کامپیوتر این پتانسیل را دارند که نحوه شکل گیری مغز و دسترسی به خاطرات را بازیابی یا تقویت کنند.
یک مطالعه اخیر شواهدی را برای حمایت از این ایده یافت که هم رابط های مغز و کامپیوتر غیرتهاجمی و هم تهاجمی می توانند توانایی انسان را برای به خاطر سپردن افزایش دهند. روشهای غیرتهاجمی که بیشترین امیدواری را نشان میدهند عبارتند از: تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) و تحریک الکتریکی ترانس کرانیال (TES). اینها تکنیک هایی هستند که به ترتیب از میدان های مغناطیسی و جریان های الکتریکی برای تحریک مناطق خاصی از مغز بدون جراحی استفاده می کنند.
یک مطالعه کلاسیک منتشر شده در Neuroreport نشان داد که مزایای هر دو روش در حافظه کوتاهمدت و بلندمدت میتواند تا چند هفته پس از عمل ادامه داشته باشد.
از نظر رابط های تهاجمی مغز و رایانه که می تواند توانایی ما را برای به خاطر سپردن و به خاطر سپردن بهبود بخشد، پروتزهای عصبی (دستگاه هایی که می توانند در مغز برای کمک به بهبود عملکرد آن کاشته شوند) به لطف شرکت هایی مانند Neuralink و Blackrock Neurotech توجه گسترده ای را به خود جلب کرده اند.
یک مطالعه برجسته در مورد نحوه عملکرد هیپوکامپ برای کمک به ما در رمزگذاری خاطرات بلند مدت نشان داد که تکنیک های یادگیری ماشینی مانند شبکه های عصبی عمیق به طور بالقوه می توانند سیگنال های عصبی را رمزگذاری و رمزگشایی کنند. این می تواند راه را برای تقویت حافظه و فرآیندهای یادگیری در انسان هایی که مغزشان به هیپوکامپ مصنوعی متصل است، هموار کند.
به عنوان مثال، نویسندگان حدس می زنند که روزی، از طریق رابط های مغز و کامپیوتر، یک فرد ممکن است به سادگی یک زبان جدید را بدون مطالعه قبلی در مغز خود «دانلود» کند.
بر اساس تحقیقاتی که مکانیسمهای رمزگذاری حافظه مشابه را در بین پستانداران نشان میدهد، یک مطالعه با موفقیت نشان داد که یک هیپوکامپ مصنوعی میتواند به طور بالقوه حافظه را در موشها تقویت کند.
در این مطالعه، محققان از یک سیستم الکترونیکی استفاده کردند که سیگنالهای عصبی مرتبط با حافظه را تکرار میکند تا عملکرد مغز موشهای مرتبط با رفتارهای آموختهشده طولانیمدت را تکرار کند، حتی زمانی که موشها برای فراموش کردن کاری که آموخته بودند، دارو مصرف کرده بودند.
محققان همچنین نشان دادند که اگر یک وسیله مصنوعی و الکترودهای مرتبط با آن در حیواناتی با هیپوکامپ طبیعی و عملکردی کاشته شود، این دستگاه در واقع میتواند حافظه تولید شده در مغز را تقویت کرده و توانایی حافظه موشهای معمولی را افزایش دهد.
این نشان می دهد که با دسترسی کافی به رمزگذاری عصبی خاطرات، یک پروتز عصبی که قادر به شناسایی و دستکاری در زمان واقعی فرآیند رمزگذاری است می تواند به طور بالقوه فرآیندهای شناختی را بهبود بخشد.
نتیجه
دو دهه پیش گوشی های هوشمند علمی تخیلی و لوکس محسوب می شدند. امروز، در حالی که به پتانسیل رابطهای مغز و رایانه فکر میکنیم، حس مشابهی از شگفتی را تجربه میکنیم. در حالی که پیشبینی دقیق چگونگی تکامل این فناوری غیرممکن است، همه قطعات برای تحول در آن آماده شدهاند و ممکن است به زودی شاهد آیندهای باشیم که در آن حافظه مافوق بشری نه تنها یک خیال، بلکه یک واقعیت قابل دستیابی است. همانطور که در پرتگاه این دوره جدید ایستاده ایم، برای جامعه حیاتی است که به طور فعال در گفتگو شرکت کند و آینده رابط مغز و رایانه را شکل دهد.
source :