پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

در صورت استفاده از برنامه‌های تغییر دهنده آی پی، ممکن است در اجرای وبسایت اختلال ایجاد شود. جهت مطالعه کامل نوشته‌ها، بروی روی "ادامه مطلب" کلیک نمایید.

نویسندگان

آنفلوانزای مرغی کاندیدای احتمالی همه‌گیری بعدی

چهارشنبه, ۹ خرداد ۱۴۰۳، ۰۸:۱۲ ب.ظ

یکی از اساتید دانشگاه ملی استرالیا مدعی است که همه‌گیری بعدی در کمین نشسته و آنفلوانزای مرغی «جزو گزینه‌های احتمالی» است

اظهارات این متخصص بیماری‌های عفونی در ۲۳ مه و به دنبال شناسایی اولین مورد ابتلای یک استرالیایی به آنفلوانزای مرغی اچ۵ان۱ و شناسایی اچ۷ان۳ در یکی از مرغداری‌های ویکتوریا مطرح شده است.

سانجایا سنانایاک، دانشیار پزشکی دانشگاه ملی استرالیا، معتقد است که همه‌گیری بعدی در راه است و احتمالاً با آنفلوانزای مرغی ارتباط دارد.

دکتر سنانایاک گفت : «به‌رغم آن‌که خستگی کووید هنوز از تن مردم بیرون نرفته و کسی دوست ندارد دوباره کلمه «همه‌گیری» را بشنود، همه‌گیری بعدی در کمین نشسته و آنفلوانزای مرغی جزو گزینه‌های احتمالی است.»

«برخلاف روزهای اولیه شیوع کووید، دست‌کم در مورد اچ۵ان۱ واکسن‌ها و داروهای انسانی بسیاری وجود دارد.»

دکتر سنانایاک می‌گوید تشخیص آنفلوانزای مرغی در یکی از مرغداری‌های ویکتوریا خبر خوبی نیست و نشان می‌دهد که باید مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های استرالیا را به‌طور کامل تجهیز کنیم.

او گفت: «از منظر سلامت انسانی، پایان دادن به شیوع اچ۷ان۳ در سریع‌ترین زمان ممکن جزو ضروریات است، زیرا تداوم عفونت‌ها به ویروس فرصت جهش می‌دهد.»

«انتقال عفونت از پرندگان به خوک‌های پرورشی بسیار جدی است، زیرا خوک‌ها می‌توانند واسطه آنفلوانزای انسانی و آنفلوانزای مرغی باشند و سویه‌ای را توسعه دهند که به راحتی بین انسان‌ها منتقل می‌شود.»

در عین‌حال، پروفسور راینا مکینتایر، رئیس بخش امنیت زیستی مؤسسه کربی، خبر شیوع آنفلوانزای مرغی را نگران‌کننده می‌داند.

او گفت: «ویروس آنفلوانزای مرغی به راحتی بین انسان‌ها منتقل نمی‌شود، زیرا فقط با پرندگان سازگاری دارد. با این‌حال، ممکن است ویروس جهش یافته و با دستگاه تنفسی انسان نیز سازگاری پیدا کند.»

«اگر همه‌گیری رخ دهد، از زمان تشخیص ژنوم می‌توانیم ظرف ۶ هفته واکسن ام‌آر‌ان‌ای و ظرف ۴ ماه واکسن‌های مبتنی بر تخم‌مرغ تولید کنیم.»

او افزود که خطر شیوع همه‌گیری انسانی در ایالات متحده، قاره آمریکا و اروپا- که به‌عنوان مرکز اچ۵ان۱ شناخته می‌شوند- در بالاترین سطح ممکن است.

کاندیدای احتمالی همه‌گیری بعدی

وینود بالاسوبرامانیام، ویروس‌شناس دانشکده پزشکی دانشگاه موناش، می‌گوید: «چند عامل وجود دارد که آنفلوانزای مرغی را به کاندیدای بالقوه همه‌گیری بعدی تبدیل می‌کنند.»
این عوامل شامل طیف وسیع میزبان، نرخ بالای جهش، بازآرایی ژنتیکی و نرخ مرگ‌و‌میر بالا هستند.

او می‌گوید بازآرایی ژنتیکی می‌تواند به شیوع سویه‌های بشدت بیماری‌زا با پتانسیل همه‌گیری منجر شود. به عقیده او، برخی از سویه‌های آنفلوانزای مرغی مانند اچ۵ان۱ نرخ مرگ‌و‌میر بالایی در بین انسان‌ها دارند.

وزارت بهداشت استرالیا می‌گوید احتمال انتقال عفونت به انسان بسیار نادر است و موارد انسانی ابتلا به اچ۵ان۱ در سطح جهان انگشت‌شمار بوده است.

علائم عفونت اچ۵ان۱ شامل تب، سرفه، سردرد، درد عضلانی و علائم تنفسی هستند.

آنفلوانزای مرغی از طریق تماس نزدیک با پرنده آلوده (مرده یا زنده)، مانند لمس کردن پرنده آلوده، دست زدن به مدفوع یا بستر پرنده آلوده و ذبح و آماده‌سازی پرنده آلوده برای پخت‎و‌پز به انسان منتقل می‌شود.

آنفلوانزای مرغی از طریق خوردن مرغ یا تخم‌مرغ کاملاً پخته‌شده به انسان منتقل نمی‌شود، حتی اگر در جایی زندگی کنید که آنفلوانزای مرغی در آن شایع باشد.

Source