پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

در صورت استفاده از برنامه‌های تغییر دهنده آی پی، ممکن است در اجرای وبسایت اختلال ایجاد شود. جهت مطالعه کامل نوشته‌ها، بروی روی "ادامه مطلب" کلیک نمایید.

نویسندگان

دانشمندان بریتانیا می‌گویند علت جدیدی را که باعث وارد شدن آسیب به ریه‌ها و ابتلا به «آسم» می‌شود، یافته‌اند.

تحقیقات پژوهشگران در کینگز کالج لندن نشان داد که در زمان وقوع حمله آسم، سلول‌های پوشاننده مجاری هوایی آنچنان تحت فشار قرار می‌گیرند تا از بین بروند.

بر اساس گزارشی که از این تحقیق در مجله «science» منتشر شده، داروهایی که برای جلوگیری از حمله تجویز می‌شود، ممکن است بتواند این چرخه آسیب را بشکنند.

مجاری هوایی افراد مبتلا به آسم، به محرک‌هایی مانند گرده گل، حیوانات خانگی و ورزش حساس هستند و در صورت مواجه شدن با چنین شرایطی ملتهب یا متورم می‌شوند و علائمی مانند سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس ایجاد می‌کنند.

اگرچه داروهای استنشاقی موجود می‌توانند این التهاب را کاهش دهند و به باز نگه داشتن راه‌های هوایی کمک کنند، اما تکرار این حملات می‌تواند باعث ایجاد زخم دائمی و تنگ شدن مجاری هوا شود.

در طول حمله همچنین عضلات صاف اطراف راه‌های هوایی، شروع به فشرده شدن و سفت شدن می‌کند که تحت عنوان «انقباض برونش» شناخته می‌شود.

 

یکی از درمان‌های پیشگیرانه احتمالی برای این مشکل که محققان در حال بررسی آن هستند، استفاده از عنصری به نام «گادولینیوم» است که به نظر می‌رسد دست‌کم در موش‌ها نتیجه‌بخش بوده است.

با این وجود به مطالعات بیشتری نیاز است تا دانشمندان به این نتیجه برسند که آزمایش این عنصر روی انسان، کاری ایمن و موثر است. برای رسیدن به این مرحله نیز باید سال‌ها منتظر ماند.

دکتر سامانتا واکر، مدیر تحقیقات و نوآوری مرکز آسم و ریه بریتانیا نیز می‌گوید: «این کشف درهای مهمی را به روی کشف گزینه‌های درمانی احتمالی جدید که به شدت برای افراد مبتلا به آسم لازم است، باز می‌کند.»

به گفته او ضروری است که افراد مبتلا به آسم به استفاده صحیح از داروهای تجویز شده خود ادامه دهند و کسانی که علائمی از وخامت اوضاع می‌بینند، حتما با پزشک خود صحبت کنند.

او می‌افزاید: «ما می‌دانیم که افراد زیادی هستند که درمان‌های موجود آسم روی آنها به خوبی کار نمی‌کند، بنابراین بسیار مهم است که بتوانیم به تحقیقات‌مان برای یافتن درمان‌های جدید که بهتر با علل آسم مقابله می‌کنند، ادامه دهیم.»

در بریتانیا، بیش از پنج میلیون نفر مبتلا به آسم هستند و از هر ۱۲ بزرگسال، یک نفر و از هر ۱۱ کودک، یک نفر این بیماری را دارد.

افراد مبتلا به آسم معمولا دو دستگاه استنشاقی دارند: یک دستگاه پیشگیری‌کننده برای استفاده منظم، برای کاهش التهاب و جلوگیری از بروز علائم، و دستگاه دومی برای باز کردن سریع مجاری هوا.

کسانی که دچار حمله آسم می‌شوند نیز باید سریعا از اطرافیان یا اورژانس کمک بخواهند. زیرا در صورت وقوع حمله، تسکین دهنده آنها کمکی نمی‌کند و حمله‌های آسم نیز چهار ساعت طول می‌کشد.

یورونیوز فارسی