ارتباط ۲۲ آفتکش با سرطان پروستات
از رنگهای خوراکی در غذاهای فوقفرآوریشده گرفته تا میکروپلاستیکها، پیوسته درباره مواد شیمیایی موجود در محیط که بر سلامتی تأثیر منفی میگذارند، هشدار داده میشود.
برخی از این ترکیبات قابل اجتناب هستند، اما برخی از مواد شیمیایی مانند آفتکشها برای نگهداری از مواد غذایی در قفسه سوپرمارکتها ضروری هستند. با اینحال، تحقیقات بسیاری نشان میدهند موادی که از محصولات غذایی محافظت میکنند، صرفاً آفتها را از بین نمیبرند.
یک مطالعه جدید ۲۲ آفتکش رایج را شناسایی کرده که به لحاظ آماری با افزایش موارد ابتلا به سرطان پروستات ارتباط مستقیم دارند. با اینحال، محققان هشدار میدهند که مطالعه مشاهدهای نمیتواند این رابطه علت و معلولی را ثابت کند.
سایمون جان کریستوف سورنسن، نویسنده ارشد مطالعه از دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد، به اپک تایمز گفت: «پیام مهم مطالعه حاضر این است که عوامل محیطی مانند مواجهه با برخی از آفتکشها احتمالاً در خطر ابتلا به سرطان پروستات نقش دارند.»
مؤسسه ملی سلامت: آفتکشها «محرک اصلی» شیوع سرطان هستند.
پژوهش جدیدی که اخیرا در مجله سرطان- وابسته به انجمن سرطان آمریکا- منتشر شد، ارتباط ۲۲ آفتکش را با افزایش نرخ سرطان پروستات ریشهیابی کرده است.
چهار مورد از این آفتکشها «از نظر بالینی حائز اهمیت» بودند، زیرا با مرگومیر ناشی از سرطان پروستات ارتباط داشتند.
محققان دادههای مربوط به ۲۹۵ آفتکش و ارتباط آنها با شیوع سرطان پروستات را در آمریکا بررسی کردند. با توجه به شیوع تدریجی سرطان پروستات، بیماری با ۱۰ تا ۱۸ سال تأخیر پس از مواجهه با آفتکشها درگیر میشدند.
از بین ۲۲ آفتکش مرتبط با افزایش نرخ سرطان پروستات، ارتباط سه آفتکش با این سرطان پیشتر ثابت شده بود که از جمله میتوان به ۴،۲-دیکلروفنوکسیاستیک اسید اشاره کرد؛ ترکیبی که بهطور گسترده در آمریکا برای کنترل رشد علفهای هرز مانند قاصدک، شبدر و بتههای خار استفاده میشود.
بنا به اعلام سازمان جهانی بهداشت، سرطان پروستات یکی از شایعترین انواع سرطان در سطح جهان است.
بررسی ۶۲ مطالعه انتشاریافته در سال ۲۰۲۱ در مؤسسه ملی سلامت نشان میدهد که مواجهه با آفتکشها «محرک اصلی» چندین نوع سرطان از جمله مولتیپل میلوما (میلوم متعدد)، سرطان مثانه، لنفوم غیرهاجکین، لوسمی (سرطان خون)، سرطان سینه و سرطان پروستات است.
مواجهه با ۴،۲-دیکلروفنوکسیاستیک اسید و دیگر آفتکشهای شناختهشده
شما و حیوان خانگیتان ممکن است در حین بازی یا راه رفتن روی چمنی که آفتکش دریافت کرده در معرض ۴،۲-دیکلروفنوکسیاستیک اسید قرار بگیرید. این آفتکش با برندهای مختلف از جمله وید-بی-گان، اکمی و آکواکلین به بازار عرضه میشود.
۱۹ آفتکش دیگری که در این مطالعه شناسایی شدند، پیشتر ارتباطی با سرطان پروستات نداشتند. این محصولات شامل انواع علفکش، قارچکش، حشرهکش و تدخینکننده خاک بودند.
در این بین، چهار آفتکش مشخصاً با افزایش نرخ مرگومیر سرطان پروستات ارتباط داشتند. این محصولات شامل علفکشهای تری فلورالین، کلورانسولام-متیل و دیفلوفنزوپیر و حشرهکشی به نام تیامتوکسام بودند.
آژانس حفاظت محیطزیست آمریکا تنها تری فلورالین را بهعنوان یک عامل سرطانزا برای انسانها طبقهبندی کرده است. سایر محصولات «به احتمال فراوان سرطانزا نیستند» یا شواهدی مبنی بر «سرطانزا بودن» آنها وجود ندارد.