پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

مجله اینترنتی حوزه زیست شناسی

پرسیس مگ Persis mag

در صورت استفاده از برنامه‌های تغییر دهنده آی پی، ممکن است در اجرای وبسایت اختلال ایجاد شود. جهت مطالعه کامل نوشته‌ها، بروی روی "ادامه مطلب" کلیک نمایید.

نویسندگان

ویتامین C و سیستم ایمنی

پنجشنبه, ۱۷ آبان ۱۴۰۳، ۱۰:۱۶ ب.ظ

ویتامین C یکی از مؤثرترین مواد مغذی است و مزایایی چون محافظت در برابر کمبودهای سیستم ایمنی، بیماری‌های قلبی عروقی، حفظ سلامت دوران بارداری، سرطان، سکته، سلامت بینایی و پوست را در بر دارد.

وقتی صحبت از سرماخوردگی و ابتلا به ویروس‌های پاییزی به میان می‌آید، شاید ویتامین C درمان کاملی برای آن نباشد، اما برخی مطالعات نشان می‌دهند که دریافت منظم این ویتامین، خصوصاً در نیمه دوم سال، از مریض شدن‌های پی در پی جلوگیری می‌کند.

مزایای ویتامین C صرفاً به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا محدود نمی‌شود؛ بلکه این ویتامین خطر ابتلا به بیماری‌های دیگری چون ذات الریه و عفونت‌‎های ریوی را کاهش می‌دهد. حداکثر میزان توصیه‌شده برای دریافت ویتامین C، روزانه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی‌گرم است. داشتن یک رژیم غذایی کامل و سالم، بهترین راه برای دریافت تمام مواد مغذی است و ویتامین C نیز از این قاعده مستثنی نیست.

ویتامین C که به نام اسید اسکوربیک نیز شناخته می‌شود، برای رشد، تکامل و ترمیم تمام بافت‌های بدن ضروری است. این ویتامین در بسیاری از عملکردهای بدن، از جمله تشکیل کلاژن، جذب آهن، عملکرد مناسب سیستم ایمنی، بهبود زخم و حفظ غضروف، استخوان‌ها و دندان‌ها نقش دارد.

ویتامین C یکی از آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌تواند در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد و مواد شیمیایی سمی و آلاینده‌هایی مانند دود سیگار از بدن محافظت کند. رادیکال‌های آزاد در ایجاد بیماری‌هایی مانند سرطان، بیماری‌های قلبی و آرتریت نقش دارند.

برای تأمین ویتامین C مورد نیاز بدن، می‌توانید از مواد غذایی مانند سبزی جعفری (۲۰۰ میلی‌گرم در هر ۱۰۰ گرم)، فلفل دلمه‌ای (۱۲۰ میلی‌گرم)، کیوی (۱۰۰ میلی‌گرم)، و پرتقال (۶۵ میلی‌گرم) استفاده کنید. هم‌چنین مکمل‌های خوراکی این ویتامین به شکل قرص و شربت نیز در دسترس هستند که با مشورت پزشک می‌توانید از آنها استفاده کنید.

 

source