مغزهای خوراکی که مانع ابتلا به زوال عقل می شوند
بر پایه نتایج مطالعهای جدید، خوردن روزانه مغزهای خوراکی میتواند خطر ابتلا به دمانس یا زوال عقلی را نزد میانسالان و حتی گاهی سالمندان به طور قابل توجهی کاهش دهد.
تیمی از پژوهشگران بینالمللی از ۵۰ هزار و ۳۰۰ نفر بزرگسال بریتانیایی که بیشتر در میانه دهه پنجاه زندگی خود بودند، خواستند که پرسشنامهای را درباره عادتهای خود در مصرف آجیل پر کنند و سپس آنها را به مدت میانگین ۷ سال پیگیری کردند تا ببینند آیا آنها دچار زوال عقل میشوند یا نه.
از میان آن افراد حدود هزار و ۴۰۰ مورد زوال عقل شناسایی شد و محققان با در نظر گرفتن عواملی مانند سن، جنسیت، شاخص توده بدن، تحصیلات و سبک زندگی، مشخص کردند که مصرف روزانه آجیل خطر دمانس را تا ۱۲ درصد کاهش میدهد.
برای افرادی که مغزهای خوراکی بدون نمک مصرف میکردند و هر روز تا یک مشت یا ۴۰ گرم میخوردند، این فواید بیشتر بود و خطر دمانس برای آنها تا ۱۶ درصد کاهش یافت.
این یافتهها در نشریه Geroscience منتشر شده است .